eokul kampüs: okul,öğrenci, üniversite eğitim bilgi sitesi

Artikel Terhangat

test

Breaking

Post Top Ad

Your Ad Spot

22 Mayıs 2013 Çarşamba

Abant izzet Baysal Üniversitesi


Türkiye'nin iki metropolü olan Ankara ve İstanbul şehirlerinin arasında doğal güzelliklerle çevrili, ülkemizin en seçkin üniversitelerinden biri olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi 3 Temmuz 1992 tarihinde bolu ilinde kurulmuş devlet üniversitesidir.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Ülkemizdeki devlet ve vakıf üniversitelerinin yanında Vakıf destekli devlet üniversitesi olarak üçüncü bir model oluşturmaktadır. Bir devlet üniversitesi olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi kurulduğu günden günümüze, Türkiye'nin en büyük hayırseverlerinden biri olan İzzet Baysal'ın kurduğu vakıf tarafından desteklenmektedir. Devletimizin imkanlarına ek olarak, İzzet Baysal Vakfı’nın 2010 yılı itibarıyla toplam değeri 262 milyon lirayı bulan tesis ve donanım yatırımıyla Üniversitemiz kısa sürede mükemmel bir fiziki yapıya ve üstün bir teknolojik donanıma ulaşmıştır. Akademisyenlerin uluslararası ölçekteki başarılarına destek veren Vakıf ayrıca başarılı öğrencilere de burs desteği sağlamaktadır.


Abant İzzet Baysal Üniversitesi 4 enstitü, 8 fakültesinde 1000 öğretim elemanı tarafından 20.000 öğrenciye kaliteli ve çağdaş eğitim ortamı sunmanın gururunu yaşamaktadır.

Abant izzet baysal üniversitesi merkez Kütüphanesi; eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek amacıyla üniversitenin öğrencileri, akademik ve idari personeli ile üniversite dışından gelen tüm araştırmacıların; ihtiyaç duydukları her türlü bilgiyi ve bilgi kaynaklarını toplayıp kullanıcıların hizmetine en iyi şekilde sunma işlemlerini yürütür. Abant İzzet Baysal Üniversitesi kampüsleri, öğrenciler için geniş sosyal ve kültürel olanaklar sağlamaktadır. Salonlarında yıl boyunca sempozyum, panel, konferans, konser, tiyatro, film gösterimi gibi etkinlikler yapılmaktadır.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Adres
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü, 14280 - BOLU
İletişim bilgileri
Telefon: 0 374 254 10 00
E-posta: bilgi@ibu.edu.tr

1 yorum:

  1. abant izzet baysal üniversitesi ibü makinenin ilk mezunlarındanım offff ne güzel günlerdi onlar

    YanıtlaSil

genel ahlaka aykırı,küfur, şiddet içeren yorumlar yayınlanmayacaktır...

eokul Kampüs Yönetimi

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar