eokul kampüs: okul,öğrenci, üniversite eğitim bilgi sitesi

Artikel Terhangat

test

Breaking

Post Top Ad

Your Ad Spot

17 Mayıs 2013 Cuma

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi



Mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversitesi kuruluşu 1882 yılına dayanmaktadır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi; Sanat Tarihçisi, Arkeolog, Müzeci, Ressam Osman Hamdi Bey tarafından 1882’de Sanayi-i Nefise Mektebi adıyla istanbulda kuruldu ve 2 Mart 1883’de öğretime başladı. Ülkemizin ilk sanat ve mimarlık yüksek okulu olan Kurum, 1928’de Güzel Sanatlar Akademisi adını aldı ve böylece ülkemizde Akademi ünvanını alan ilk yükseköğretim kurumu oldu. Güzel Sanatlar Akademisi, 1969’da 1172 sayılı Devlet Güzel Sanatlar Akademileri Kanunu’nun kabul edilmesiyle birlikte bilimsel özerkliğe kavuştu. Kurum, 4.11.1981’de kabul edilen 2547 sayılı Kanun ve 20 Temmuz 1982’de çıkarılan 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile üniversiteye dönüşerek Mimar Sinan Üniversitesi adını aldı. 
  •  4.11.1981 tarihinde kabul edilen 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu kanunun gereği olarak, 20.7.1982’ de çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye’ deki tüm yüksek öğretim kurumları Yüksek Öğretim Kurulu çatısı altında toplandı ve bu kanunla İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Mimar Sinan Üniversitesi adını aldı. Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden oluşan Üniversite, daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan Devlet Konservatuvarı’ nın da bünyesine katılmasıyla birlikte diğer üniversitelere oranla benzersiz bir boyut ve düzey kazandı. ..Sinema-TV Enstitüsü, Sinema-TV Merkezi’ne dönüştürüldü. (1982)
  • Mimar Sinan Araştırma Merkezi kuruldu. (1984)
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruldu. (1985)
  • Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Beşiktaş’ taki binasına taşındı . (1987)
  • Meslek Yüksekokulu açıldı ve Moda-Konfeksiyon programı eğitim-öğretime başladı. (1988)
  • Zevkî Kadın Sibyan Mektebi’ nin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ nce Mimar Sinan Üniversitesi’ ne tahsisi sağlandı. (1989)
  • Resim ve Heykel Müzesi Müzecilik ve Plastik Sanatlar Restorasyonu Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruldu. Türk Sanat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruldu. (1990)
  • Tophane’deki tarihi Tophane-i Amire binası Milli Savunma Bakanlığı tarafından Üniversite’ ye tahsis edildi. (1993)
  • Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümü kuruldu. Tophane-i Amire Sanat ve Kültür Merkezi hizmete girdi. (1998)
  • Mimar Sinan Üniversitesi Rektörlüğü Enformatik Bölümü kuruldu ve sertifika eğitimine başladı. (1999)
  • Fen ve Edebiyat Fakültesi kredili sisteme geçti. (2002)
  • Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık Fakültesi kredili siteme geçti. (2003)
  • Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi adını aldı. (2004)
  • Fen ve Edebiyat Fakültesine bağlı Felsefe Bölümü kuruldu. (2006) 
 

Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde, farklı dallarda sanatçı yetiştirilmesi, sanatın ve endüstrinin üst düzey kadrolarının oluşturulması ve gelecek kuşaklara kendi meslek alanlarında yetkili ve bilgili elemanların yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Üniversite Kütüphanesi bünyesinde bulunan yaklaşık 45000 eser; üniversite öğrencilerine, akademik ve idari personele ve diğer araştırmacıların kullanımına sunulmuştur. Tıbbi tahlil laboratuvarında; kan, idrar, biokimya ve sedimantasyon tetikleri yapılmak suretiyle doktorlarımızın teşhis ve tedavilerine yardımcı olunmaktadır. Bu uygulama ile diğer sağlık kuruluşlarına hasta sevki önemli ölçüde azaltılmış böylece hem işgücü kaybı önlenmiş hem de tasarruf sağlanmıştır. Üniversitedeki akademik ve araştırma faaliyetlerine yönelik yani eğitim, bilimsel araştırma, teknik gelişme, teknoloji transferi, bilimsel, teknik ve kültürel bilginin yayılması amacı ile yapılan her türlü faaliyetlerde eğitim ve araştırma hizmetlerine teknik destek sunmak Bilgi İşlem Daire Başkanlığının eğitim ve araştırma hizmetleri içerisindedir.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Adres
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Meclis-i Mebusan Caddesi No: 24. 34427 - Fındıklı - İSTANBUL

İletişim bilgileri
Telefon: 0 212 252 16 00
E-posta: ogrdai@msgsu.edu.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

genel ahlaka aykırı,küfur, şiddet içeren yorumlar yayınlanmayacaktır...

eokul Kampüs Yönetimi

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar