eokul kampüs: okul,öğrenci, üniversite eğitim bilgi sitesi

Artikel Terhangat

test

Breaking

Post Top Ad

Your Ad Spot

17 Mayıs 2013 Cuma

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu 2010 yılında bursa ilinde kurulmuş Türkiye'nin ilk özel Tasarım Meslek Yüksekokuludur.
FABRİKA-İ HÜMAYUN, XIX. yüzyıl ortalarında başlayan, ülkenin devlet eliyle endüstrileşmesi çabalarının bir ürünü olarak 1852’de kurulmuştur. Türk sanayinin geliştirilmesi çalışmaları kapsamında açılan bu fabrika, Bursa’da geleneksel olarak ipek üretimi ve dokumacılığının odaklandığı bir semt olan Muradiye’de Cilimboz Deresi’nin kenarındadır. Döneminde dört yapıdan müteşekkil, toplam yapı alanı 4500m² dolaylarında bir “Külliye” olan Fabrika-i Hümayun, günümüze iki yapısıyla ulaşabilmiştir. Fabrika-i Hümayun XIX. yüzyıl mimarisi açısından çok değerli bir eser niteliği taşımaktadır.

                                                                 
                                         
                     
Fabrika-i Hümayun, sarayda kullanılacak ipek halı ve kumaşlar için, iplik üretmek amacıyla devlet eliyle kurulmuş, Avrupa sarayları da dâhil olmak üzere devrin önemli devlet adamlarını giydirmiştir. Cumhuriyet döneminde tütün deposu olarak kullanılan ana bina, günümüzde ayakta kalan tek yapı olmuştur.

 
         
           
Faruk Saraç tarafından orijinaline sadık kalarak restore edilen ve kullanım alanı 8000 m² ‘ye çıkarılan Fabrika-i Hümayun, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu olarak yaşayan bir “Eğitim” ve “Sanat”’ merkezine dönüştürülmüş olup, toplumumuza faydalı bireyler yetiştirmek amacıyla, Bursa’ya ve Türkiye’ye kazandırılmıştır.
Faruk Saraç tarafından restore edilen ve kullanım alanı 8000 m² ye çıkarılan Fabrika-i Hümayun; kozanın ipeğe, ipeğin de modern tasarımlara dönüştüğü, dikim ve dokuma atölyeleri, müzesi ve eğitim kurumuyla yaşayan bir sanat merkezine dönüşmüştür.Moda tasarım, dış ticaret, lojistik, işletme yönetimi, marka iletişim ve halkla ilişler olmak üzere 6 bölümü vardır. Okul Bursa il sınırları içinde Muradiye semtinde, öğrencilerin tek araçla veya yürüyerek rahatlıkla ulaşabilecekleri bir konumdadır. Sağlanan burslar, hazırlık sınıfı dahil olmak öğrenim ücretinin tamamını kapsamaktadır. Burslu programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs, öğretim ücretinin tamamını karşılamaktadır. Öğrencilerin; Bursa'da katılabileceği aktivitelerden bazıları, futbol, yüzme, kayak, basketbol gibi çeşitli sporlardır. Belediye ile yapılan anlaşmalar uyarınca öğrenciler Sukaypark’dan yararlanabiliyorlar. Tasarım Meslek Yüksekokulunda söyleşiler, seminerler, moda günleri, konserler, film günleri gibi etkinlikler yapılmaktadır.

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Adres
Kocanaip Mh. Kaplıca Cd. No: 3 Muradiye 16060 Osmangazi, Bursa

İletişim bilgileri
Telefon: 224 220 54 54
E-posta: info@faruksarac.edu.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

genel ahlaka aykırı,küfur, şiddet içeren yorumlar yayınlanmayacaktır...

eokul Kampüs Yönetimi

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar